16 aprilie 2009

Lantul Slabiciunilor

Daca ar fi trait Caragiale in vremea noastra, ar fi avut atatea subiecte incat ar fi putut scrie o carte de marimea Shogunului.
Dar Caragiale e mort asa ca imi iau eu asupra mea aceasta responsabilitate si va relatez o intamplare din metroul capitalei de acum cateva zile:

O babuta, vinde flori pe peronul statiei de metrou "Piata Sudului". Un Bodyguard, o observa scurt si incerca sa o escortez spre iesire.
Babuta nimic: Ca nu iese, ca ii incalca drepturile de cetatean, etc.

Bun, vine metroul. Babuta sare pe langa bodyguard si dintr-o miscare e urcata in metrou. Acolo, doua fatuci, din specia aia care asculta house combinat cu manele si mananca la MEC, se indura si ii dau babutei 10 Lei ( realizez ca am gresit meseria ).

Atata le-a trebuit, apare un alt bodyguard si graieste catre una dintre pitzipoance: "Domnisoara, nu e bine ce faceti!" ( domnisoara fiind clar de vina fiindca nu observate semnul "Nu hraniti vagabonzi!" de pe usa metroului ); apoi o ia frumos pe batranica, care acum tipa "e nepoata mea domnule! E nepoata mea!!" si o duce pana la usa metroului.

Ajungem in statie, batranica coboara si pe geamul metroului pot observa clar cum un agent de paza se apropie de mamaie.

Morala: Metrorex circula prost, costa mult, dar are un sistem de securitate mai rau ca Pentagon'u.

Un comentariu: