17 ianuarie 2008

Razboiul

Intre Cristinel si Dan e o diferenta de trei ani. Primul are cinci, celalat opt. Primul nu face lectii, nu-si pune lucrurile in ordine,nu-si face patul si nici nu-si spala farfuria dupa masa. Celalat, da . Primul primeste in dar jucarii si dulciuri, celalat haine si rechizite. Razboiul devenise iminent. Dan plutea pe valurile vietii, ca un crucisator cu rachetele pregatite pentru lansare.

Scanteia care a declansat catastrofa a fost oglinda din hol. Dan se afla fix in fata ei, cand Cristinel l-a tintit cu un proiectil in forma de trotineta. Pedepsit a fost doar Dan, pentru ca trebuia sa aibe grija de fratitorul lui mai mic. Atunci a decis sa puna la punct un plan perfect de distrugere a inamicului.

O saptamana, intre cei doi frati a domnit armonia. Dan ii ceda desertul, ii aranja jucariile pe raft inainte de culcare si nu il turna cand lipeste guma de mestecat pe talpile pantofilor. Incet, incet, ii castiga increderea. Apoi, intr-o seara, Dan i-a spus: „Stii ce as face in locul tau, daca n-as avea scoala? M-as duce in America ca sa vizitez Disney Land. La anul n-o sa poti fiindca intrii in clasa I”. „Mama n-o sa ma lase sa plec in America” s-a aratat Cristinel neincrezator. ”Nu, da tu pleci si la intoarcere ii aduci o multime de vederi si ii trece supararea.” In timp ce familia era cufundata in somn, Dan ii facea fratiorului sau bagajul:

Paine, salam, rosii, cinci acadele, si un cutit cu care sa se apere de piratii aerului sau sa taie mancarea in felii, dupa cum era cazul. In zori au luat metroul, au schimbat cateva autobuze si pe soseaua de centura Dan i-a pus lui Cristinel rucsacul in spate si i-a indicat in ce directie vine America. Apoi s-au imbratisat cu lacrimi in ochi, ca doi frati buni ce erau. Doua zile mai tarziu, Cristinel a fost gasit plangand de foame si de frica la margine de Bucuresti.

2 comentarii:

  1. c trist ... :(

    bunik mea a plekt d la gradinita sa vada unde se uneste cerul q pamantul , au gasit-o dupa 3 zile :))))

    RăspundețiȘtergere
  2. Bine, asta e bazata pe o poveste adevarata ca sa stiti. Nu e total inventat. Se mai intampla :P

    RăspundețiȘtergere