09 februarie 2008

Chat 3d

Mai tineti minte cum acum cativa ani ne uitam la VR5 pe tvr? E, iata ca undeva pe acolo.. corporatii mari si programatori dependenti de cofeina lucreaza din greu sa indeplineasca visele celor ce pur si simplu nu pot sa converseze in lumea reala.

Si mi se pare corect, adica, cata lume nu si-ar dorii sa apara si la ei consultantul ala de la banca si sa le aduca cadouri pentru prietenele nervoase. Iata ca acum se poate, in 3d.

Majoritatea programelor de chat 3d nu se ridica nici macar la inaltimea celui mai prost joc FPS la cele mai mici setari grafice, dar garantze ca sunt mult mai antrenante si mai distractive.

Excluzand RPG-urile online ramanem cu urmatoarele:

Este cu adevarat o capodopera de programare. Pe langa interfarta intuitiva si controlul simplu... useri pot expermienta si gravitatie,vreme, arme, sex si altele. Un minus e ca randeaza datele pe serverele lor.. asa ca s-ar putea sa mearga mai greu pentru un om cu o conexiune medie. Mai sunt si hartile complicate, preturile piperate pentru proprietati si altele. Oricum merita facut un cont pe el.

Aaa, ce sa spun , e bunicel.. dar unele persoane sunt cam dubioase ca sa nu mai spun ca chatul sub forma de bula scapa incontinu din cadru si trebuie sa alergi efectiv cu camera dupa el. PE langa toate astea, da mare dependenta si cum primiti credit per clicks, s-ar putea sa incepeti sa dati massuri cu : "Intra si tu pe linkul asta pls pls pls"

Ei, asta e relativ nou.. are mici probleme la randarea pe radeoane dar in mare merge tzise . Vine cu propriul radio incorporat unde puteti asculta melodii "trendi". Lumea e deosebit de prietenoasa si aveti cateva harti interesante de explorat.

Dar again, ca si SecondLife, lucrurile sunt cam scumpe si s-ar putea sa va goleasca contul din banca ( experientza vorbeste ;-) ).

Astea ar fi cele mai bune.. dar mai exista cateva obscure cum ar fi RedLightCenter (porno), Habbo (isometric - flash) , Entropia (dam, right shitty), s.a.m.d

Sper sa nu va pierdeti pe acolo, take care!

Un comentariu:

  1. Bun acest articol.
    Referitor la 'SecondLife', va pot spune ca exista cateva alternative free daca nu se fac bani cu ele.
    De departe cea mai apropiata ruda a sa este 'Open Simulator';
    Urmand apoi 'Multiverse' si 'Cyphesis'
    Intre timp au mai aparut cateva chaturi3d; va las placerea de a le descoperi.

    Sunt in posesia a vre-o 20 de tipuri de servere de chat3d, doar 'Cyphesis' imi lipseste, pe care le expun la mine in forum.

    Chaturile 3d, fac parte din ceea ce se numeste MUSH.

    RăspundețiȘtergere