23 februarie 2008

Numerele

Virgil iubeste numerele. Cand era mic, el statea si facea calcule complicate in timp ce alti copii se jucau pe afara, a invatat sa traiasca dupa numere. In fiecare zi, la ora 6 fix dimineata el se treazea, isi punea exact 3 linguri de cafea si 2 de zahar. Dupa ce termina cafeaua, isi imbraca camasa lui preferata cu 5 nasturi si lua autobuzul 313 pana la slujba lui de contabil.

Dintre toate numerele, lui Virgil ii placeau cel mai mult 23,12,61 pentru ca impreuna reprezentau data lui de nastere. Virgil stia ca intr-o zi, o sa apara o femeie care o sa aibe aceias data de nastere si ca ea va fi aleasa lui, fata cu care va trebuii sa se casatoreasca. Dar ea intarzia sa apara.

Irina crescuse la tara intr-o cocioaba cu 2 ferestre, 2 scaune si un pat. Nu era nici foarte desteapta, nici deosebit de frumoasa, dar cand Irina se punea pe curatenie, tot locul sclipea in urma ei. Motiv pentru care, Irina si-a gasit o slujba la oras la firma unde lucra Virgil, acesta mai din urma a fost insarcinat sa ii faca contractul de munca.

In timp ce Virgil ii introducea datele in computer, ceva i-a atras atentia. Data de nastere, 23.12.1961 , a stat o secunda, s-a uitat din nou, nu ii venea sa creada!

Din momentul acela, Virgil, nu stia cum sa o faca mai fericita pe Irina. I-a cumparat cadouri, i-a oferit o functie de secretara. Pentru Virgil, Irina nu avea nici un defect. Era cea mai frumoasa si cea mai desteapta femeie pe care o cunoscuse vre-o data. Fiecare miscare a ei i se parea un dans asa ca in scurt timp, el a decis sa o ceara in casatorie.


Irina, pe de alta parte, era uluita de-a binelea. Ea nu intalegea ce se intampla. Nu ii venea sa creada ca un barbat poate fi perfect. Nici nu a stat pe ganduri cand Virgil i-a spus de casatorie, a acceptat.

Cu o zi inainte de nunta, Virgil, s-a dus sa ii cunoasca pe parintii Irinei carora le-a povestit de coincidenta fantastica a zilelor de nastere si despre cum ea a fost predestinata sa fie sotia lui.

Acestia au inceput sa rada, i-au spus ca, de fapt, Irina fusese nascuta cu o zi inainte dar pentru ca era deja seara au trebuit sa mai astepte o zi ca sa o inscrie.

In secunda acea lumea s-a prabusit pentru Virgil, nu putea sa se mai uite la Irina. I se parea urata, dezgustatoare si impiedicata. Fara sa mai spune ceva el isi ridica parpalacul gri de pe scaun si se indreapta catre usa, maine era o zi importanta pentru el. La 6 dimineata trebuia sa se trezeasca si sa isi faca cafeaua cu 2 linguri de zahar, asa cum ii place lui.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu