21 februarie 2008

Televiziuni Online

Vremea televizoarelor este pe cale de a apune. Dc sa dai banii aiurea pe un tuner cand poti vedea showuri, muzica, videoclipuri de calitate pe computerul tau. Daca ai o banda destul de maricica atunci darkx-studios.com iti recomanda urmatoarele programe de televiziune digitala:

Liber tv este un proiect TorrentMedia si consta intr-o aplicatie usor de downlodat, usor de instalat, care iti permite sa vezi filme, videoclipuri, documentare, desene si altele fara a avea nevoie de un tuner tv.

Este o aplicatie bazata pe un motor stabil dar open source Mozilla si bineintales playerul gratuit VLC, in mare functioneaza ca un program de torente obijnuit. Este bazat pe un player numit Miro (fostul Democraty). Ar trebuii sa fie nelipsit din calculatorul oricarui om care se respecta :P

Downside: Cum nu exista program perfect iata ca si LiberTV are anumite probleme, mai ales la capitolul functionalitate (se comporta foarte urat pe Vista). Nici la capitolul continut nu sta foarte bine avand in vedere ca are filme la care se uita bunica-mio in tineretea lui.

De la creatorii skype-ului iata ca apare si o aplicatie care iti permite sa vezi televiziune online, denumita joost (proiectul "Venice" la inceput) ea te pune in legatura cu o lume intreaga de filme, muzica, sport, s.a.m.d. Continutul este in engleza si din pacate, unele canale cum ar fi MTV, ComedyCentral, nu sunt disponibile in Romania.

Downside: Reclamele in mare parte, care apar din cand in cand si iti intrerup vizionarea si viteza de transfer a continutului care scade cand o apuca lasandu-te cu o imaginea pixelata.

Trecand acum la capitolul aplicatilor video ce ruleaza in browser, unde pe primul loc sta clar YouTube.

Frumos e, folosit si rasfolosit dar din pacate grafica e oribila si pentru ca are un numar imens de vizitatori.. isi permit sa fie porci si sa interzica, baneze, stearga, modifice orice continut.

Este "the video hosting of choice" pentru blogeri din romania. Se incarca repejor, serviciul de ajutor clienti raspunde prompt (aprox 3 ore), interfata atractiva si buna de pus pe orice blog. Parti nasoale: Pluginul de wordpress nu merge (la mine cel putin), sterg contiinutul dupa cum ii taie capul, se blocheaza tot java-ul cand da scriptul eroare.

E, asta e un caz complicat fiindca, intamplator, il cunosc pe unul dintre webdesigneri care se ascund in spatele acestui site. E bunicel, de aceia i-am facut si eu reclama.

Parti bune:

  • Continutul sta acolo, nu ti-l sterg ca altii pe motiv ca nu le place lor cum suna.

  • Nu da multe newsletteruri.

  • Pagini personale, glume!?!, interfata simpla)


Dar m-au si dezamagit cu niste treburi:

  • In primul rand, playerul e incredibil de inestetic si nu cred ca un om cu ochii de grafician ar pune pe site-ul lui asa ceva.

  • Fac spam pe mail si google (rusinica!!)

  • Nu are nici un fel de continut la meta autor ( faza despre care am vb cu ei [certat mai degraba] ) asa ca nu avem idee cine l-a facut ca sa nu mai zik de si de alte aiureli.



O idee foarte buna a baietilor de la divix, merge relativ repejor.. continutul poate fi HD si nu are foarte multe minusuri. Cred ca cel mai enervant lucru la el este ca nu functioneaza in baza flash.. cea ce inseamna ca trebuie sa downlodezi un plugin special ca sa vezi videoclipurile de pe el.

Articole asemanatoare:  Stage6.com se inchide!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu