27 august 2009

Porci la TV

M-am sesizat si eu de nesimtirea unor reporteri de la observator dupa ce am vazut doua reportaje narate cu niste comentarii amuzante la adresa unor oameni de rand ce nu au o alta vina decat ca au stat sa fie filmati de niste porci de la antene.

La observatorul de ieri au dat o stire despre o tanti un pic cam corpolenta care facea scandal intr-un cimitir. Pe langa faptul ca stirea era departe de a fi vre-un interes national, reporterul simtea nevoia sa pipereze materialul cu sintagme de genul "problema corpolenta a doamnei","vorbeste ca o veverita care a baut prea multa cafea ( intercalate imagini cu veverita bautoare de cafea din  ""Hoodwinked!" ), "au renuntat cand doamna s-a oferit sa vina sa pazeasca ea mormintele ( si imagine cu femeia vorbind repede si tare ) " .

Alta zi, alt reportaj... O femeie dintr-un sat a fost batuta fiindca era "barfitoare".  Alte replici inteligente spuse cu  nonsalanta cu care actorii din CSI fac bancuri langa cadavre, alte montaje cu desene animate ( la voi acolo in redactie s-a auzit de copyright? ), alte glume ( despre  "radio sant" ) de data asta  facute pe seama unei femei care avea intreaga fata plina de vanatai.

Ce pot sa le spun acestor viermi?

Sa le spun ca nu decat niste porstituate media ( Si nici macar fiindca nu isi iau bani pe treaba asta ) ?

Sa le spun ca rolul lor este sa fie obiectivi nu partinitori; ca daca au un microfon in mana pe care scrie "Observator" nu sunt indreptatiti sa isi ia audienta la rost, sa judece oameni nevinovati?

Daca as putea, le-as da putina minte de la mine... Pentru ei si pentru regizorii de la stiri care le permit sa consume timpul telespectatorilor cu asa ineptii.

9 comentarii:

  1. Da, am vazut ca majoritatea sunt in criza de stiri si din orice , cauta nod in papura, sperand ca spag audientele.

    RăspundețiȘtergere
  2. Nici nu mai stiu ce sa mai dea pe post.Au ajuns sa preia cele mai tampitele stiri de pe net..

    RăspundețiȘtergere
  3. Astazi toata lumea se da de x ori peste cap pentru audienta, iar cum "mistoul" este la moda, asta au preluat si televiziunile !

    RăspundețiȘtergere
  4. Ce mai conteaza cine sufera si cat sufera atata timp cat audienta este in crestere. Sa speram ca si-or reveni

    RăspundețiȘtergere
  5. Am incercat senzatii similare pana am ajuns sa nu ma mai uit deloc la stiri, macar in Google Reader vad titlul si sar repede la urmatoarea :)

    RăspundețiȘtergere
  6. @bubicO E modelul ala OTV-ist. Pe CNN nu am vazut montaje cu desene animate.

    #Oftopic: @Raluca e aici o dezbatere aprinsa. De ce comentezi cu 800 de nume si o singura adresa de ip? Suntem doar curiosi..

    @Mugur Da nu ar fi mai simplu sa fie ei putin mai "deontologi". Sa nu mai fie cazul sa fugi de stiri.

    RăspundețiȘtergere
  7. Am obeservat ca stirile nu sunt aceleasi pe toate posturil Tv.Unele canale prezinta stirile subiectiv.

    RăspundețiȘtergere
  8. asta e genul de jurnalism in romania nu doar la antene. singurele posturi serioase din punct de vedere al stirilor sunt tvr-urile. in rest manelisme pentru prostime

    RăspundețiȘtergere