04 decembrie 2009

Cum e cu fotogramele..

Intai urmariti filmuletul asta postat pe youtube apoi cititi mai jos.



Deci draga domnule care ati facut acest videoclip, haideti sa va explic eu "fuotograma cu fuotograma" ca nu aveti idee despre ce vorbiti.

In primul rand "fuotogramele" se numesc frame-uri pentru avizati. Acum trebuie sa intelegeti ca si cel mai prost computerist ( inteleg ca lor va adresati ) stie ce e aia un frame. Deci am sa trec, de dragul corectitudinii in exprimare de la "fuotograma" la frame sau cadru.

Prima problema a dvs pare sa fie faptul ca din film lipsesc niste frame-uri. Daca dvs va uitati peste standardele de comprimarea a imaginii mai exact peste standardul "flash video" ( sau flv ) o sa descoperiti ca pentru comprimare se sterg niste cadre ( de dragul download-ului mai rapid ), deci asta explica frame-urile lipsa. Urmatoarea problema.

Pata ( in nici un caz lumina ) de pe fruntea lui T.Basescu poate fi orice, incepand de la o problema la display-ul dvs din 90' toamna pana la o umbra reflectata.. In nici un caz nu puteti sa folositi acea pata ca dovada ca filmul a fost trucat. Urmatoarea problema.



Sa rezolvam si cu "fotosopul" ca sa nu aveti nici un dubiu.
O eminenta in domeniu ca dvs stie mai bine ca editarea video nu se face in photoshop ( ala e pentru fotografii ) ci mai degraba in programe ca After Effects, Pinacle, Autodesk Flow, 3DS Max, etc. Urmatoarea problema.

Acum sa vorbim despre miscarea neobisnuita a bratului. Daca va uitati mai bine la frame-urile alea, veti descoperii ca tot corpul se misca in unison; acest lucru care ar fi extrem de greu de trucat chiar si cu programele de mai sus dar mai ales cu "fotosopul". Urmatoarea problema.

Pata fantomatica de pe fata copilului este lumina emisa de un reflector albastru pozitionat undeva deasupra cadrului de filmare. Puteti sa observati aceiasi pata dubioasa si pe capul domnului din stanga copilului. Presupunand totusi ca lumina ar fi rezultatul unei tentative de trucare a filmului, nu imi da acum prin minte ce fel de trucaj ar lasa asa o urma vizibila. Urmatoarea problema.

Femeia intoarce capul cum ati intoarce si dumneavoastra daca ati auzi cum un pumn va vajaie pe langa ureche. Reactia e normala. Urmatoarea problema.

Concluzia mea de avizat care am facut trucaje la viata lui si care cunosc un pic tainele programelor listate mai sus este foarte simpla:

Copilul era cu siguranta extraterestru, de aia fata lui s-a albastrit cand a primit dita' mai inceputul de pumnu in figura. Alta explicatie nu am.

Va multumesc pentru atentie.

2 comentarii:

  1. Hai ca esti rau, cum poti sa insinuezi ca domnul presedinte ar putea sa loveasca un copil...
    Hai sa-l credem pe cuvant, ca de fiecare data :P

    RăspundețiȘtergere
  2. Da, chiar. Un domn cum e Base sa loveasca un copil? Daca ia dat ia dat bine ca el nu se joaca . El e jucator.
    Si probabil io fi spus ala ceva si l-o articulat nitel. La el in partid cuvantul sau e lege.

    RăspundețiȘtergere